انت هنا الان: الرئيسية » القسم الاكاديمي
المقالات الاكاديمية والبحثية

The Chemical Composition of Mint Leaves Its Use to Prepare a Nutritional and Medical Beverage

    لتحميل الملف من هنا
Views  2515
Rating  0
 سعد علي احسان الاعرجي 6/20/2011 3:24:24 PM
تصفح هذه الورقة الالكترونية بتقنية Media To Flash Paper


The Chemical Composition of Mint Leaves Its Use to Prepare a Nutritional and Medical Beverage.
 
 Journal of Iraqi Agricultural Sciences, Vol.(31), No.(4), 2000 .  
 
Abstract :
 
The mint leaves contained protein , fat, carbohydrates , fibers and mineral in the following percentages 4.8 , 1.6 , 7.0 , 2.0 , 1.6 respectively, in addition to the above it contained other essential nutrients.
 
Mint oil specific gravity , optical rotation, refractive index were (0.904 ,  -25 , 1.465) respectively. Its solubility was 4.3% expressed as oil volume /alcohol concentration .
 
 Volatile oils were identified by (GLC)and was found contain ? , ? – pinene, Limonene, Eucalyptol, ? , ? – Thujone, Linalool, menthone, menthol and Linalylacetate at the following percentages (1.86, 10.31, 1.98, 0.66, 0.80, 22.95, 1.87, 45.48 respectively. These volatile compounds have an effective influence to cure several diseases.  
The beverage was prepared by mixing 2kg table sugar , Liter vinegar, 200 gram mint leaves , and water as desired. The mixture was gently heated to boiling in pressure cookers. The beverage was then clarified and bottled. 

  • وصف الــ Tags لهذا الموضوع
  • The Chemical Composition of Mint

هذه الفقرة تنقلك الى صفحات ذات علاقة بالمقالات الاكاديمية ومنها الاوراق البحثية المقدمة من قبل اساتذة جامعة بابل وكذلك مجموعة المجلات العلمية والانسانية في الجامعة وعدد من المدنات المرفوعة من قبل مشرف موقع الكلية وهي كالاتي:

قسم المعلومات

يمكنكم التواصل مع قسم معلومات الكلية في حالة تقديم اي شكاوى من خلال الكتابة الينا,يتوجب عليك اختيار نوع الرسالة التي تود ان ترسلها لادارة الموقع :